Mich Vraa er en engageret fortæller, der på gribende vis inviterer tilhørerne ind i sit forfatterskab. De får et enestående indblik i historiske begivenheder og i Michs research- og skriveprocesser.
I Ubberud fortæller Mich Vraa om baggrunden for slægtsromanen 'Vaniljehuset' og om de vanskeligheder han havde med at skrive om virkelige personer fra sin egen familie.
Bogen, der handler om Dusionius og hans kone Jonna, er inspireret af morfarens liv. Han voksede op i fattige kår i Odense. Hans drøm var at blive rig og berømt, og det blev han, men blev han også lykkelig? Som ganske ung grundlægger Dusionius 'Vaniljehuset', som siden bliver et af landets førende handelshuse med handel af krydderier, bl.a. vaniljestænger.
Undervejs i romanen møder man malende beskrivelser af miljøerne i de fattige kvarterer i Odense, skomagerværkstedet, hvor morfaren voksede op, den fine tøjforretning med Odenses første kasseapparat, Hotel Julsø ved Himmelbjerget, samt hvalolie og salttønder fra Færøerne.
Mich Vraa er en anmelderrost forfatter, oversætter og journalist. Han debuterede i 1982, og slog for alvor igennem som forfatter med sin romantrilogi om Dansk Vestindien: Haabet (2016), Peters kærlighed (2017) og Faith (2018).
Arrangeret i samarbejde med Ubberud-Ravnebjerg kirker.