Hyggecafé i Ravnebjerg Kirkeanneks foråret 2021

Onsdage kl. 14.30 - Nyd foredrag eller en eftermiddag med god musik sammen med andre. Vi byder på kaffe og brød.

Den 20. januar: Niels Jørgen Clement: Et fornøjeligt og spændende filmforedrag

Historien om det legendariske danske filmselskab – Saga Studio – som stod bag mange af de mest elskede og nu klassiske film i perioden fra 1950 til midt i 60’erne. Kom med på et kig bag kameraet – se nogle fornøjelige filmklip, og hør anekdoter om filmfolk og skuespillere fra optagelserne af en række af filmene. Vi kommer ”bag kulisserne”.Niels Jørgen Clement er til daglig virksomhedsrådgiver og har i 40 år lavet research på de gamle danske filmselskaber. Han har skrevet artikler til Filmleksikon samt Det Danske Filminstituts hjemmeside. Desuden er han medforfatter til tobindsudgivelsen: ”Historien om Saga Studio” – udgivet i 2016 og 2018 på forlaget Mellemgaard.

Den 17. februar: Stammefolk i Burma – en ekspedition til Burmas minoriteter

 

Bente og Henning Jespersen fortæller og viser billeder fra deres rejse til sjældent besøgte områder i Burma - langt fra de gængse turistruter.

Der er fokus på den fantastiske mangfoldighed af folkeslag, og vi vandrer ad små veje og stier til dybt afsidesliggende landsbyer, hvor vi oplever eksotiske kulturer, unikke klædedragter og skikke. Vi følger også i pilgrimmenes fodspor til Swedagon-pagoden og andre fredfyldte templer og sejler på Inle-søen i en forunderlig verden, hvor landsbyer står på pæle, og markerne flyder på vandet.

Den 17. marts: Fortællinger fra toppen

Jens Erik Hjelm Rasmussen, som er vendelbo bosiddende i Ejstrup, vil fortælle anekdoter og historier fra toppen af Danmark. Det bliver ikke kedeligt, når der gives smagsprøver på både talt og skrevet vendelbomål. Hør blandt andet uddrag fra den nordenfjordske bonde, Bastholm Nørgaards, gendigtning af 1. Mosebog: Mæ å Moses. 

Du kan også opleve, eller genopleve, satiriske sangtekster af Niels Hausgaard – måske den mest kendte vendelbo af alle. 

I det hele taget kan du blive lidt klogere på vendelboerne og deres særheder. - Vidste du for øvrigt, at vendelboerne har deres eget flag?

Peter Nørskov Jørgensen akkompagnerer de musikalske indslag.

Den 21. april: Foredrag Pilot i flyvevåbnet

”MOL”, alias John M. Sørensen, beretter om sin tid som jagerpilot i Flyvevåbnet. Han fortæller, ledsaget af billeder og filmklip, om optagelsesprøverne, uddannelsen i USA og om tiden som aktiv jagerpilot i kampflyene F-104 Starfighter og F16 Fighting Falcon. MOL kommer ind på mange af de opgaver, som jagerpiloten løser i det danske luftrum.

Til slut fortælles om flyet BN21 Defender, som MOL nu er frivillig på.