Fællessang i Ubberud

Kom og syng dine yndlingssange fra Højskolesangbogen

– i aften er det dig, der vælger, hvad vi skal synge.

Onsdag d. 23. september kl. 19.00 – ca. 21.00 i UKB - Kulturzonen

Fri entre. Der kan købes kaffe og kage i pausen.

’Septembers himmel er så blå’ , 'Sensommervise’, ’En stille høstlig brusen’, ja, favoritterne står i kø, når vi dykker ned i Højskolesangbogens sensommersange. Teksterne appellerer til sanserne.

Skyer, der lyser hvide, - gyldne stubbede marker, purpursort hyld og nødder, der brunes, - spraglede georginer samt røde æbler og hybenhjerter (synet). Den stille høstlige brusen, lærken der slår en trille, visen, der nynnes, og koen, der gumler, (hørelsen). Duft af brænderøg (lugten) og bærrets sødme (smagen). Det er næsten som at være der selv.

Peter Nørskov Jørgensen - organist ved Ubberud Kirke - står for musikken. Birgitte Hjelm Paulsen og Jens Erik Hjelm Rasmussen synger for på sangene, der hentes fra Højskolesangbogen.

Fællessang - en spillevende dansk tradition.

Højskolesangbogen er en dansk bestseller, der har spillet en væsentlig rolle i den danske sangtradition, lige siden den første udgave udkom i 1894. Bogen blev ekstra populær under Corona-nedlukningen. Ikke mindst pga. DRs udsendelser: ’Fællessang – Hver for sig’ og ’Morgensang med Phillip Faber’.

Vi ser frem til at dyrke fællessangen i Ubberud Kultur- og Bevægelseshus sammen med jer.

Arrangeret i samarbejde med Ubberud/Ravnebjerg Kirker.